- Our Ladies Ministry is moving forward. And we decided to share all the recipes we have learned in the past here on the website so that we can all benefit from it. Hope you like it and enjoy eating.
_____________________________
Oliebollen (ghana style)/Bofroat
Ingrediënten:- 1 kg bloem (flour)
- 2 kopjes suiker (cups of sugar)
- 1 zakje gist ( shachet of yeast)
- 1 theelepel zout (dessert sp. salt)
- 0,8 l water/melk (water or milk)
- nootmuskaat of vanille naar smaak (nut meg or vanille)
- Zeef de bloem
- mix alle droge ingredienten in een kom.
- Voeg de droge ingedienten beetje bij beetje bij het melk/water.
- Als alles gemixed is bedek de kom met een folie en laat het deeg een uur rijzen.
- Na het uur verhit een pan met olie. En bakken maar.
Klik hier voor extra instructies.
_________________________
Tijdens het programma Ladies Kitchen leerden we 4 gerechten. En hebben we na afloop heerlijk gesmuld. Zie hieronder voor de recepten.
___________________
Baka bana
Ingredienten:- rijpe gele bananen (soft yellow bananas)
- meel +bicarbonate soda of zelfrijzendbakmeel (flour + soda or selfraisenflour)
- snufje kaneel (cinnamin)
- snufje zout (salt)
- eventueel snufje nootmuskaat (nutmilk)
- Schil de bananen en snij ze schuin in plakjes. Tip: Niet rijp?Bestrooi je banaan met wat suiker.
- Pak een kom en mix de ingredienten goed door elkaar en voeg een klein beetje water to totdat het geheel er papperig uitziet.
- Verhit een pan met olie.
- Doop de plakjes banaan aan beide kanten in het meelmix.
- Bak ze daarna meteen goudgeel bruin.
Meloensalade
Ingredienten:- gala of watermeloen (melon)
- komkommer (cucumber)
- bruine bonen
- uien
- slasaus
- eventuueel geraspte kaas
- Snij de uien en laat ze in kokend heet water wat weken.
- Snij de komkommer en meloen.
- Giet het water van de bruine bonen en de uien weg.
- Mix de bonen, uien komkommer en meloen in een kom en voeg er wat slasaus erbij.
- Besprenkel eventueel met wat kaas.
Curried rice (kerrierijst)
Ingredienten:- Hamblokjes of droge garnalen ( ham or dry shrimps)
- knoflook (garlic)
- gember (ginger)
- uien (onions)
- maggieblokje
- rijst (rice)
- zout (salt)
- olie (oil)
- kerriepoeder (currie powder)
- tuinerwten (gardenpees)
- groentepakket (vegetables)
- aromaat
- Kook je rijst met water, zout, olie en kerriepoeder. Tip: Vergeet niet voor het koken van de rijst te roeren. Het water moet er erg geel uitzien, zo weet je dat je genoeg kerrie erin hebt gedaan.
- Versnipper een teentje knoflook, gember en een ui. Je mag het ook in een blender stoppen.
- Bak de uienmix in een voor verhitte pan met olie.
- Voeg vervolgens de hamblokjes of droge garnalen toe en een maggie blokje voor smaak. Na het baken in een kom gieten.
- Bak je groentepakket kort in een pan met een klein beetje olie. Besprenkel met aromaat voor smaak. Na het bakken in een kommetje gieten.
- Wanneer je rijst klaar is met koken, gooi het in een grote bak en mix je gebakken hamblokjes/garnalen en je groentepakket erdoorheen. En serveer.
Ingredienten:
- Surinaamse kruidenmix
- Ketjap manis
- Laos
- Knoflook
- Gebakken kipenbouten
- Rijst
- Olie (liefst waarmee je kip hebt gebakken)
- Trasi
- bouillon (tuinkruiden knorr)
- lente ui
- paprikka
- peterselie
- 2 eieren
- meel
- eventueel pindasaus om mee te serveren
______________________
Quick recipe: Pannenkoeken
Ingrediënten: Melk, suiker, bloem en eieren. Eventueel voor extra smaak nootmuskaat of vanille(aroma/suiker).
Bereidingswijze:
- Mix de eieren met de melk in een kom. (Voor elke ei voeg je 4 keer zoveel melk toe.)
- Voeg dan nu met een garde beetje bij beetje de bloem erbij. Totdat het beslag de dikte heeft van een milkshake. Je mag alles natuurlijk ook met een blender mixen voor het gemak.
- Voeg op het einde zelf suiker en andere smaakstoffen toe na smaak. Je moet zelf proeven of het zoet genoeg is voor jou.
- Zet nu een pan op het vuur en gooi er een klein beetje olie in. Het vuur mag niet te hoog staan anders verbrand je pannekoek.
- -Wanneer de olie heet is. Schep 1 a 2 eetlepels beslag in de pan en laat het beslag door te draaien de hele bodem bedekken. Keer de pannekoek en bak de andere kant lichtbruin. Eet de pannekoek met stroop, jam, honing of (poeder)suiker of niets. Eet smakelijk!